ANASAYFA Blog Volkswagen ID.Buzz Türkiye'de Satışa Sunuldu: Fiyatı Açıklandı

Volkswagen ID.Buzz Türkiye'de Satışa Sunuldu: Fiyatı Açıklandı

Volkswagen Ticari Araç, Türkiye'de tamamen elektrikli ilk modeli ID.Buzz'ı satışa sundu. Aracın özellikleri ve fiyatları hakkında detaylı bilgi verildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Volkswagen ID.Buzz Türkiye'de Satışa Sunuldu: Fiyatı Açıklandı

 Volkswagen Ticari Araç, tamamen elektrikli ilk modeli ID. Buzz’ı Türkiye'de satışa sundu. Araç, efsane model T1’in DNA'sını elektrikli olarak günümüze taşıyor ve ilk olarak iki farklı versiyonla piyasaya çıkıyor.

İlk Tamamen Elektrikli Volkswagen Modeli: ID. Buzz

Volkswagen Ticari Araç, tamamen elektrikli ilk modeli ID. Buzz’ı Türkiye'de satışa sunmaya başladı. 1 Ekim’den itibaren ID. Buzz Cargo (2+1) Standart Şasi 286 PS (84kWh) modeli 1.950.000 TL, ID. Buzz Pro (4+1) Standart Şasi 286 PS (84kWh) modeli ise 3.600.000 TL'ye alıcı bulacak.

Volkswagen Ticari Araç Genel Müdürü Tolga Senyücel'den Açıklamalar

Volkswagen Ticari Araç Genel Müdürü Tolga Senyücel, ID. Buzz'ın Volkswagen ID ailesinin Türkiye’deki ilk üyesi olduğunu belirterek, "ID. Buzz, Volkswagen Grubu’nun tamamen elektrikli araç platformunda üretiliyor. Bu araç, içten yanmalı araç platformundan dönüştürülmüş değil, müşteri beklentilerini en iyi şekilde karşılayacak." dedi. Senyücel, gelecek yıllarda elektrikli araç satışlarının toplam satışlar içinde %10'luk bir paya sahip olmayı hedeflediklerini de belirtti.

İkonik Tasarım ve Sürdürülebilirlik

ID. Buzz, Volkswagen'in efsanevi modeli T1'den ilham alıyor ve karizmatik LED farlarla süslenmiş ön paneliyle dikkat çekiyor. Araç, tamamen sıfır karbon ayak izine sahip olup geri dönüştürülmüş malzemelerle üretilmiş iç mekanıyla da sürdürülebilirliği ön planda tutuyor. Aracın öne çıkan özelliklerinden biri de arkadan itiş özelliği.

Teknolojik Özellikler

ID. Buzz, Volkswagen Grubu'nun Modüler Elektrikli Araç (MEB) platformunda geliştiriliyor. Aracın iç mekanında 12,9" mültimedya ve 5,3" dijital gösterge paneli bulunurken, yarı otonom sürüş asistanı "Travel Assist" opsiyonel olarak sunuluyor. Aracın menzili 460 km'ye kadar çıkarken, maksimum hızı 160 km/sa ile sınırlandırılmış durumda.

Kullanım Kolaylığı ve Pratiklik

ID. Buzz Pro, 1.121 litrelik geniş bagaj alanına sahipken, Cargo modelinde ise müşteri tercihine göre farklı koltuk seçenekleri sunuluyor. Arka koltuklar katlanabilir özellikte olup, ekstra diz mesafesi veya bagaj alanı oluşturmak mümkün. Ayrıca, arka kayar kapılar ve elektrokromatik panoramik cam tavan gibi özellikler de aracın kullanımını kolaylaştırıyor.

Bu özellikleriyle ID. Buzz, sürdürülebilirlik, teknoloji ve kullanım kolaylığını bir arada sunarak elektrikli araç pazarında dikkat çekiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
1 Milyon 180 Bin Liraya Sıfır Otomobil Alan Şahıs, Hayatının Şokunu Yaşadı

1 Milyon 180 Bin Liraya Sıfır Otomobil Alan Şahıs, Hayatının Şokunu Yaşadı