ANASAYFA Blog Sürücü belgesi alırken yapılan psikolojik test yeterli mi?

Sürücü belgesi alırken yapılan psikolojik test yeterli mi?

Adrenalin bağımlılığı olan kişiler riskli davranışlarda bulunma eğilimine sahip. Uzmanlar, adrenalin arayışına giren bu kişilerin iyi hissetme ihtiyacını vurguluyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sürücü belgesi alırken yapılan psikolojik test yeterli mi?

Adrenalin Bağımlılığı ve Riskli Davranışlar

Adrenalin bağımlılığı olan kişilerin, diğer insanlardan çok daha fazla riskli davranışlarda bulunduğu belirtilmektedir. Uzmanlara göre, adrenalin arayışına giren bu kişiler, kendilerini iyi hissetmek için tehlikeli aktivitelerde bulunmaktadırlar.

Kaza Sonrası Psikolojik Durum Değerlendirmesi

Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, kazaya karışan ve olay yerinden kaçan sürücülerin psikolojik durumlarını değerlendirerek, bu davranışların altında yatan nedenleri araştırmaktadır. Psikolog Aydın, bu tür durumların sadece psikolojik sorunlarla açıklanamayabileceğini belirtmektedir.

Kazaya Karışan Kişinin Davranışlarını Etkileyen Faktörler

Kazaya karışan kişilerin olay yerinden kaçmalarının farklı nedenlere dayanabileceğini ifade eden Cumali Aydın, bu nedenleri sıralamaktadır. Kişinin ceza almaktan korkması, madde veya alkol etkisi altında olması, psikopat kişilik özellikleri taşıması gibi durumlar bu davranışları etkileyebilmektedir.

Ehliyet Alım Sürecinde Psikolojik Testler

Uzmanlar, sürücü adaylarının ehliyet alırken psikiyatrik muayeneden geçtiklerini belirtmektedir. Psikiyatrik muayenenin detaylı bir şekilde yapıldığını ifade eden Aydın, önemli olanın bu muayenenin ne kadar doğru ve sağlıklı yapıldığı olduğunu vurgulamaktadır.

Riskli Davranışlardan Kaçınma Yolları

Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, adrenalin bağımlılığı olan kişilerin riskli davranışlarda bulunma eğilimlerini azaltmanın yollarını araştırmaktadır. Dur-Düşün-Harekete Geç tekniğini öneren Aydın, bu tür kişilerin adrenalin arayışını daha sağlıklı yollarla tatmin etmeleri gerektiğini ifade etmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yaz Mevsiminde Uzun Yolculuklarda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yaz Mevsiminde Uzun Yolculuklarda Dikkat Edilmesi Gerekenler