ANASAYFA Blog Porsche, Bir Otomobilin Ulaştığı En Yüksek Rakım Rekorunu Kırdı

Porsche, Bir Otomobilin Ulaştığı En Yüksek Rakım Rekorunu Kırdı

Porsche mühendisleri ve sürücüler, Ojos del Salado'da rekor kıran 911'lerle beyaz perdeye taşınıyor. Edith: Volcano Ascent filmi, 22,093 feet'e çıkışı anlatıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Porsche, Bir Otomobilin Ulaştığı En Yüksek Rakım Rekorunu Kırdı

Porsche, Ojos del Salado Yanardağı'nda Rekor Kırdı

Aralık 2023'te Porsche mühendisleri ve profesyonel sürücülerden oluşan bir ekip, "bir otomobilin ulaştığı en yüksek rakım" rekorunu kırmak amacıyla yola çıktı. Ekip, tamamen modifiye edilmiş iki 911'i kuzey Şili dağlarında bulunan ve dünyanın en yüksek yanardağı olan Ojos del Salado'nun tabanına götürdü.

Yükseklik Rekoru: 22,093 Feet

Bu çalışmaların sonunda, 911'ler ile 22,093 feet'e (6.734 metre) kadar çıkmayı başardılar. Bu olağanüstü başarı, "Edith: Volcano Ascent" adıyla beyaz perdeye taşındı.

Edith ve Doris: Porsche'nin Zaferi

Porsche uzmanlarından oluşan ekip, aktif yanardağın batı sırtına tırmanmak için Doris ve Edith olarak adlandırdıkları iki 911'i geliştirme yolculuğunu anlatan "Edith: Volcano Ascent" belgeselinde yer aldı.

Film Gösterimi

Araç üzerinde yapılan çalışmalarla başlayan belgesel, Le Mans şampiyonu Romain Dumas'ın Edith'in direksiyonunda rekor kırmasını gözler önüne seriyor. Yaratıcı ajans Tangent Vector tarafından hazırlanan film, 16 Ağustos günü saat 17:30'da "Araba Haftası" sırasında Monterey'deki Golden State Theatre'da gösterime girecek.

Altitude 911: Teknolojinin Zirvesi

Tepeye tırmanan araç Edith, direksiyon hissini azaltmak için tasarlanmış özel üretim bir "steer-by-wire" sistemine ve 919 Le Mans yarış aracı için geliştirilmiş karmaşık bir süspansiyona sahip. Porsche'nin bu teknoloji harikası araçları, yol tutuş ve performans konusunda çığır açıyor.

Gelecek Projeler

Porsche, rekor kıran bu deneme sonrasında kullanılmış Taycan bataryalarının nasıl değerlendirileceğini araştırıyor. Ayrıca, Marc Philipp Gemballa tarafından tasarlanan Marsien modeli de Porsche 959'un modern yorumu olarak dikkat çekiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ray Sigorta, Aracını Kimselerle Paylaşamayanlara Özel TEK Kasko Hizmetini Sunuyor

Ray Sigorta, Aracını Kimselerle Paylaşamayanlara Özel TEK Kasko Hizmetini Sunuyor