ANASAYFA Blog İkinci El Otomobil Satışında Yeni Dönem: Güvenli Ödeme Sistemi 10 Soruda Anlatıldı

İkinci El Otomobil Satışında Yeni Dönem: Güvenli Ödeme Sistemi 10 Soruda Anlatıldı

İkinci el araç satışlarını güvenli hale getiren yeni sistem herkes için zorunlu hale geldi. Nakit taşıma riski ve dolandırıcılık önleniyor. Güvenli Ödeme Sistemi, alıcı ve satıcı arasındaki ihtilafları ortadan kaldırmayı hedefliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İkinci El Otomobil Satışında Yeni Dönem: Güvenli Ödeme Sistemi 10 Soruda Anlatıldı

Güvenli Ödeme Sistemi İle İkinci El Araç Alışverişi Daha Güvenli Hale Geliyor

Otomobil satışlarını daha güvenli hale getirmek amacıyla geliştirilen Güvenli Ödeme Sistemi, artık herkes için zorunlu hale getirildi. Bu sistem sayesinde ikinci el araç alım satımında nakit taşıma riski, sahte para kullanımı gibi olumsuz durumların önüne geçilecek.

Güvenli Ödeme Sistemi Detayları

İkinci el araç satışlarında Güvenli Ödeme Sistemi, Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği iş birliğiyle hayata geçirildi. Bu sistem, alıcıları da kapsayacak şekilde zorunlu hale geldi. Böylece satıcılarla alıcılar arasındaki ödeme ihtilaflarının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Sistemin İşleyişi

Öncelikle satıcı, güvenli ödeme sürecini başlatarak alıcıyı notere gitmeden önce referans numarası ile parayı aracı kuruluşa yatırması sağlanacak. Satış onaylandıktan sonra para anında satıcının hesabına geçirilecek, böylece nakit taşıma ve ödeme riskleri ortadan kaldırılmış olacak.

Güvenli Ödeme Sistemi Avantajları

Bu sistemle ikinci el araç piyasasında güvenilir bir ortamın oluşması ve tüketici mağduriyetlerinin önlenmesi hedefleniyor. Alıcı ve satıcı arasındaki ödeme ihtilaflarının çözümü için etkili bir çözüm sunulmuş olacak.

Sistem Ücretleri ve İade Süreçleri

Her bir işlem için 105 lira ücret alınacak, bu ücretin yarısı Türkiye Noterler Birliği'ne aktarılacak. Taksit veya kredi kartı ile ödeme seçenekleri bulunmazken, satış işlemlerinden cayılması durumunda yapılan başvurular iptal edilebilecek ve ödemeler iade edilebilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Volkswagen ID.Buzz Türkiye'de Satışa Sunuldu: Fiyatı Açıklandı

Volkswagen ID.Buzz Türkiye'de Satışa Sunuldu: Fiyatı Açıklandı