ANASAYFA Blog Chery, Türkiye'de yatırım yapmaya hazırlanıyor

Chery, Türkiye'de yatırım yapmaya hazırlanıyor

Çinli otomobil devleri Türkiye'ye ilgi göstermeye devam ediyor. BYD'den sonra Chery de Türkiye'ye yatırım yapmaya hazırlanıyor. Chery'nin Başkanı Guibing, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşerek yatırım konusunda son aşamaya gelindiğini belirtti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Chery, Türkiye'de yatırım yapmaya hazırlanıyor

Çinli Otomobil Devi Chery de Türkiye'ye Yatırım Yapmaya Hazırlanıyor

Çinli otomobil devleri arasında yer alan BYD'nin ardından Chery de Türkiye'ye yatırım yapma planları yapıyor. Görüşmelerin son aşamada olduğu belirtiliyor.

Chery'nin Türkiye'ye Yatırım Kararı

Chery'nin Başkanı Guibing, hafta sonu Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşerek yatırım konusunu masaya yatırdı. Türk yetkililere göre, Chery'nin Türkiye'de yatırım yapması konusundaki görüşmeler son aşamaya geldi.

Yatırım Detayları

Chery'nin Türkiye'de ne ölçekte veya hangi ürünleri üretmek için yatırım yapacağı henüz netlik kazanmış değil. Ancak, firma Türkiye'de araç fabrikası kurmayı planlıyor.

Türkiye'nin Otomotiv Üretim Kapasitesi

Türkiye, 2 milyon ticari ve binek araç üretim kapasitesiyle Avrupa'nın önde gelen taşıt üreticilerinden biri konumunda. Çinli otomobil üreticileriyle yapılan görüşmeler, Türkiye'nin otomotiv sektöründeki gücünü ve cazibesini ortaya koyuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Kacır: Türkiye'ye yeni yatırım son aşamada!

Bakan Kacır: Türkiye'ye yeni yatırım son aşamada!